تحولات لبنان و فلسطین

رئیس شورای سیاستگذاری جایزه جهانی شهید صدر تاکید کرد: این جایزه صرفا دنبال تولید علم نیست بلکه به دنبال ایجاد حکمرانی علم است.

جایزه جهانی شهید صدر دنبال ترویج حکمرانی علم است

حجت‌الاسلام و المسلمین  محمدمهدی ایمانی‌پور؛ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ۵ مهرماه در مراسم اختتامیه جایزه جهانی شهید صدر که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) و از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، قم برگزار شد با بیان اینکه این جایزه صرفا یک رویداد علمی نیست و درصدد ایجاد حکمرانی علمی در فضای جهانی است، گفت: در اندیشه امامین انقلاب تعبیر مشترکی درباره صدور علم از قم وجود دارد؛ هم رهبری معظم انقلاب و هم امام خمینی(ره) فرمودند قم محل صدور علم به جهان است.

وی با طرح این پرسش که آیا ما در این چارچوب موفق عمل کرده‌ایم یا خیر، افزود: متاسفانه تولیدات علمی که در قم داریم به دنیا معرفی نشده است؛ دلیل آن هم کمبود آثار به زبان‌های دیگر و کمبود ترجمه آثار اثرگذار و عدم آشنایی با ادبیات جهانی است و این جایزه درصدد جبران این نقیصه است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه برای جهانی‌اندیشی حوزه قم تلاش زیادی صورت می‌گیرد ولی حرکتی نو است لذا فاصله زیادی با وضع مطلوب داریم، اظهار کرد: بنابراین باید به ادبیات قوم(ادبیات علمی جهانی) مسلط شویم و این فرایند را تسهیل کنیم؛ سازمان فرهنگ و ارتباطات هم درصدد است تا بدنه کار را به حوزه بسپارد و وظیفه ما انتقال معارف اهل بیت(ع) است.

رئیس شورای سیاستگذاری جایزه جهانی صدر با بیان اینکه عموما کتب ما ترجمه شده نیست در حالی که در فضای بین‌الملل ابتدا از ما نظریات را طلب می‌کنند، گفت: کرسی‌های نظریه‌پردازی در قم زیاد است ولی نظریات ثبت‌شده حوزوی خیلی کم تعداد است و این مقدار هم متناسب با نیاز جهانی نیست؛ الان مسائل بین‌المللی محیط زیست و تمدن و حکمرانی است و ما در این زمینه کمبود زیادی داریم.  

ایمانی‌پور با بیان اینکه جایزه جهانی به سمت تولید نظریه رفته‌ است، تصریح کرد: در ایران نظریه‌پردازانی وجود دارند ولی در حوزه جهانی شناخته شده نیستند لذا شهید صدر برای این جایزه انتخاب شد و در شش رشته دانشی و ۹ موضوع اولویت‌دار مانند تمدن نوین اسلامی، حکمرانی و محیط زیست و ... در رشته‌های مختلف اخلاق فعالیت داشته‌ایم همچنین بخش ویژه هم برای این جایزه تعیین شد.

وی افزود: جایزه شهید صدر دنبال توسعه و ترویج علوم است؛ عرصه مزیت جمهوری اسلامی در خارج کشور علم و فرهنگ است و کمک به حوزه و شناسایی کاستی‌های علم در حوزه از جمله اهداف برپایی این جایزه جهانی است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه در دوره جدید تلاش می‌کنیم علاوه بر شناسایی نظریات، پژوهانه هم ارائه شود اضافه کرد: به ما تاکید شده است که دنبال جوانان نواندیش هم برویم لذا به افرادی که در این عرصه کمک کنند پژوهانه پرداخت خواهد شد.

ایمانی‌پور بیان کرد: تاکید می‌کنم این جایزه برای تولید علم نیست بلکه جایزه برای ترسیم تصویری حکمرانی علم است. گرچه آثار رسیده به دبیرخانه جایزه پرتعداد بود اما در سطح و حد نظریه‌پردازی نبود.  

در این مراسم که آیت‌الله علیرضا اعرافی؛ مدیر حوزه‌های علمیه و حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشتند از علامه مصباح یزدی همچنین آیت‌الله سیدکاظم حائری از علمای نجف تقدیر و تجلیل و جایزه جهانی شهید صدر به فرزندان ایشان اهدا شد.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.